Veel jongeren twijfelen of ze zouden beleggen. Met beleggen kun je immers ook geld verliezen. Maar als er 1 ding is waar jongeren van kunnen profiteren, dan is het wel dat ze de tijd in hun voordeel hebben. Vraag aan 10 ‘oudere’ mensen wat ze anders zouden doen, 8 zouden er zeggen dat ze eerder en beter hadden willen beleggen.

Jongeren hebben tegenwoordig veel meer informatie ter beschikking. En ze hebben veel meer mogelijkheden om te beleggen. Het enige wat ze moeten doen, is eraan beginnen. Daar zijn 3 goede redenen voor.

-1. De kracht van de financiële markten

De financiële markten zijn breed. Maar met enige kennis kan je al fantastische rendementen behalen. De laatste 14 jaar brachten small cap aandelen gemiddeld 8,5% per jaar op, hoogrentende obligaties 9,2% en aandelen uit groeilanden 9,8% per jaar.

Natuurlijk is het niet eenvoudig om juist die sectoren te kopen. Maar volgens J.P. Morgan had je de laatste 14 jaar met een goed gespreide portefeuille gemiddeld 6,9% rendement per jaar kunnen behalen. Dit is het gemiddelde van alle goede én slechte jaren. Waar haal je nog zo’n rendement?

-2. Dollar-cost averaging

DCA komt er in feite op neer dat je op vaste tijdstippen voor een bepaald bedrag aandelen koopt, ongeacht wat de markt doet op dat moment. Zo profiteer je van stijgende prijzen, en kan je meer kopen wanneer de aandelenmarkt daalt.

Jongeren kunnen met dit systeem veel langer profiteren van stijgende markten nadat ze meer aandelen hadden gekocht in dalende markten.

<< Ontdek hier de 6 grondstoffen van de toekomst >>

-3. Samengestelde interest

Je kan een sneeuwbaleffect creëren wanneer je de winst of het rendement van je beleggingen opnieuw investeert. Zo gaat jouw geld ook geld opbrengen. Na verloop van tijd gaat jouw geld voor jou werken, in plaats van andersom.

Maar om samengestelde interest volledig tot zijn recht te laten komen, heb je tijd nodig.

Conclusie

Jongeren hebben de meest waardevolle activa in hun bezit om veel geld te verdienen op de aandelenmarkt: tijd, kennis en mogelijkheden. Het enige dat ze moeten doen, is beginnen beleggen, blijven beleggen, en herinvesteren.

Bron: CNBC

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>