(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteerde donderdag richting de slotbel verdeeld. Met een plus van 0,2 procent lag er voor de Dow Jones index een nieuw record in het verschiet maar de S&P 500 en de Nasdaq leken af te stevenen op verliezen van respectievelijk 0,1 en 0,4 procent.

Toch is de outlook voor aandelen in het algemeen nog steeds positief, zei vermogensbeheerder Mark Kepner van Themis Trading.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Amerikaanse consumentenprijzen in augustus harder zijn gestegen dan voorzien. In augustus stegen de prijzen met 0,4 procent op maandbasis, terwijl een inflatie van 0,3 procent was verwacht. De inflatie op jaarbasis bedroeg 1,9 procent. De ontwikkeling van de consumentenprijzen is van belang voor de Federal Reserve.

Marktstrateeg Kate Warne van Edward Jones denkt niet dat de inflatiecijfers van donderdag veel verschil maken voor de Amerikaanse centrale bank. “De Fed zal voorzichtig blijven en de rente in een geleidelijk tempo verhogen”, aldus de marktvorser.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten daalde vorige week met 14.000 tot een totaal van 284.000 stuks. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op 305.000 aanvragen.

Vrijdag verschijnen de Amerikaanse detailhandelsverkopen over augustus, voor de markt een belangrijke indicator voor de staat van de economie. Ook verschijnen data over de industriële productie en het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten.

De euro/dollar noteerde donderdag richting het slot in New York op 1,1909. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1885.

De olieprijs steeg donderdag tot boven de 50 dollar maar sloot daar net onder. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg op een settlement van 49,89 dollar uiteindelijk 1,2 procent. De markt leek optimistisch over de verwachte sterkere vraag naar olie wereldwijd. Zowel de OPEC als het Internationaal Energieagentschap toonden zich deze week positiever daarover, net als over de gemaakte productie-afspraken om de output in te perken.

Bedrijfsnieuws

Tesla steeg 2,7 procent. CEO Elon Musk zei donderdag dat de semi-truck die de maker van elektrische voertuigen momenteel ontwikkelt, mogelijk in oktober wordt onthuld.

Lattice Semiconductor kon op aandacht rekenen nadat bekend werd dat de Amerikaanse president Donald Trump een buy-out van het chipbedrijf door een groep Chinese beleggingsfondsen heeft geblokkeerd. Trump ging voor de overname liggen vanwege nationale veiligheidsbelangen. Het aandeel verloor circa een half procent.

Verizon wil de komende vier jaar tot 10 miljard dollar aan kosten besparen. Dit zei de telecomaanbieder tijdens een beleggersdag. CEO Lowell McAdam zei donderdag verder dat hij niet langer een kabelmaatschappij wil overnemen. Eerder zou Verizon interesse hebben gehad in Charter Communications. Het aandeel Verizon daalde 0,3 procent.

Oracle publiceert na de slotbel vanavond eerstekwartaalcijfers. De softwaregigant noteerde in aanloop naar de publicatie nagenoeg vlak.

Lennar leverde in het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 augustus, 7.598 woningen op. Daarmee boekte de bouwer een stijging van 12 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het orderboek steeg met 8 procent tot 7.610 orders. Daarnaast gaf de huizenbouwer in een update over de impact van de orkanen Harvey en Irma aan dat deze voor de nodige oponthoud in de productie hebben gezorgd. Het aandeel daalde 0,3 procent.

Kredietbureau Equifax kreeg donderdag te horen dat Amerikaanse toezichthouders onderzoek gaan doen naar het datalek dat vorige week aan het licht kwam en waarbij de gegevens van meer dan 140 miljoen Amerikanen op straat kwamen te liggen. Het aandeel daalde evenwel slechts 0,1 procent na forse verliezen in de afgelopen dagen. Deze maand alleen al verloor het bedrijf meer dan 30 procent aan beurswaarde.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.