Rijk worden met aandelen. Soms lijkt het wel alsof alleen Warren Buffett dat kan. Indien je dat gelooft, dan is dit misschien een wake-up call voor jou. Want wanneer we zeggen dat iedereen rijk kan worden met beleggen, dan menen we dat ook.

Er zijn tal van voorbeelden waarbij gewone, particuliere beleggers een enorm fortuin bij elkaar vergaarden, simpelweg door op de juiste manier te beleggen.

-1. Ken jij bijvoorbeeld Anne Scheiber?

Waarschijnlijk niet. 99,9% van de beleggers heeft waarschijnlijk nog nooit van haar gehoord. Toch is zij miljonair geworden door te beleggen.

Anne Scheiber werkte als gewone ambtenaar bij de belastingen en zag dat rijke mensen steeds rijker werden door middel van hun aandelen. Ze kocht decennia lang dividendaandelen en herinvesteerde het dividend.

Je herkent ongetwijfeld enkele namen in haar portefeuille.

Anne Scheiber verkocht nooit haar aandelen, zelfs niet tijdens de berenmarkt van 1972-1974 of tijdens de crash van 1987.

Op het moment van haar overlijden, enkele jaren geleden, liet ze een aandelenportefeuille na van $22 miljoen dat ieder jaar $750.000 aan dividend opbracht.

<< Ontdek hier de 6 grondstoffen van de toekomst >>

-2. En ken je Grace Groner?

Zij werkte voor Abbott Laboratories en kocht in 1935 welgeteld 3 aandelen van haar bedrijf voor $60 per aandeel. 75 jaar lang kocht ze enkel nieuwe aandelen van het dividend dat ze ontving.

Na tal van aandelensplitsingen zijn die 3 aandelen nu 213 aandelen geworden. Maar door het dividend steeds opnieuw te herinvesteren in nieuwe aandelen, is haar portefeuille gegroeid tot meer dan 250.000 aandelen.

Haar investering van $180 was in 2010 meer dan $7 miljoen waard.

-3. Dan heb je nog Ronald Read.

Ronald Read had slechts een bescheiden inkomen. Maar door zuinig te leven en het verschil te beleggen, vergaarde hij een fortuin van $8 miljoen. Dit leverde hem iedere maand $20.000 dividend op.

Ook Ronald Read kocht sterke dividendaandelen, herinvesteerde het dividend en had een focus op de lange termijn.

Lees hier hoe je het dividendrendement van Royal Dutch Shell kan verdrievoudigen >>

-4. Als laatste willen we het verhaal vertellen van Earl Crawley.

Earl Crawley is een Amerikaanse parkeerwachter. Hij verdiende nooit meer dan $12 per uur of $25.000 per jaar.

Maar na 44 jaar heeft hij, naast een huis en afgestudeerde kinderen ook nog een aandelenportefeuille ter waarde van $500.000. En dat allemaal zonder schulden te maken.

Earl Crawley maakte, net als de andere, ook gebruik van de kracht van samengestelde interest door middel van dividendaandelen. Hij cashte zijn dividenden niet, maar liet ze automatisch herinvesteren in nieuwe dividendaandelen.

Zijn ultieme tip is dan ook ‘Werk niet voor geld, maar laat geld voor jou werken’. En dat is precies wat dividendaandelen kunnen doen.

Je ziet dat je geen bekende belegger moet zijn om rijk te worden met aandelen. Wat ook opvalt, is dat al deze nobele onbekende beleggers een voorliefde hebben voor dividendaandelen.

Als belegger in dividendaandelen moet je maar een paar dingen juist doen om er rijk mee te worden:

  • Kwalitatief sterke dividendaandelen kopen
  • Dividend opnieuw investeren
  • Beleggen op (heel) lange termijn

Zo simpel kan het zijn. En daarom kunnen dividendaandelen ook jou rijk maken. Het enige dat je moet doen is ermee beginnen, liefst vandaag nog.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>