(ABM FN-Dow Jones) Heineken loopt na de verkoop van een deel van het belang in het bierconcern door Femsa het risico om zijn exclusiviteit voor de verkoop van bier in Oxxo-winkels van het Mexicaanse concern te verliezen. Dat stelde analist Sanjeet Aujla van Credit Suisse donderdag in een rapport over de transactie.

De marktvorser merkte daarbij op dat de verkoop door Femsa van aandelen Heineken  vooral was ingegeven door een tijdelijk belastingvoordeel en niet hoeft te leiden tot een verslechterde relatie. Maar het geeft volgens de analist wel aan dat de investering van Femsa in Heineken financieel gedreven is en niet strategisch.

Daarbij ziet hij een groot risico dat Heineken de exclusiviteit voor de verkoop van bier in Mexicaanse Oxxo-winkels van Femsa in 2020 verliest, als de huidige exclusiviteitsclausule afloopt.

De analist denkt niet dat Heineken het belang van Femsa zal afkopen, maar de flexibiliteit op de balans liever zal aanwenden om een actieve rol te kunnen blijven spelen in de consolidatie binnen de sector.

Credit Suisse houdt op Heineken Underperform als advies bij een koersdoel van 83,00 euro. Op een licht rood Damrak noteerde het aandeel Heineken 0,3 procent hoger op 84,51 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.