(ABM FN-Dow Jones) De door de Amerikaanse  Federal Food & Drug Administration afgedwongen terugroepactie van katheters bij Philips dochter Spectranetrics is geen groot probleem voor het moederbedrijf. Dit zei analist Marc Hesselink van ABN AMRO dinsdag desgevraagd tegen ABM Financial News.

De FDA maakte maandagavond bekend dat Spectranetics in de Verenigde Staten een serie van ruim 1.900 katheters van een bepaald type terug moet roepen die tussen eind februari en eind juli in de VS zijn gedistribueerd, omdat er mogelijk een storing zou kunnen optreden bij het gebruik van de ballon in het katheter.

“Het is een relatief klein probleem bij een product wat voor Spectranetics niet het belangrijkste product is en de financiële schade is zeer beperkt”, aldus de marktvorser van ABN AMRO, die als gevolg van dit incident geen directe impact op de koers van het aandeel Philips verwacht.

ABN AMRO hanteert op Philips Houden advies met een koersdoel van 28,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel Philips dinsdagmiddag 0,4 procent lager op 34,79 euro.

Woordvoerder Steve Klink van Philips bevestigde desgevraagd aan ABM Financial News dat het probleem al langer bekend was en voor Philip geen aanleiding was om destijds af te zien van de overname van het Amerikaanse bedrijf. Philips rondde de overname van Spectranetics begin augustus van dit jaar af.

De zegsman meldde dat Spectranetics inmiddels alle gebruikers heeft gewaarschuwd voor een mogelijke storing bij het gebruik van het katheter, de bijbehorende gebruiksaanwijzing heeft aangepast, en in overleg met de FDA werkt aan een definitieve oplossing van het probleem. “In de eerste helft van oktober moet het probleem zijn opgelost en daar werken we hard aan”, zei Klink.

De woordvoerder bevestigde de inschatting van Hesselink dat het om een relatief beperkt incident gaat. “Iedere recall is er natuurlijk één te veel, maar we moeten dit incident niet groter maken dan het is; ook niet kleiner overigens”, zei hij.

Het aandeel Philips daalde dinsdag 0,3 procent naar 34,79 euro. 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.