De afgelopen tijd hebben we al meermaals in het nieuws mogen zien dat de Europese economie op volle toeren draait. En voor de Duitsers is dit geen ‘groot nieuws’, want de Duitse economie zit al langere tijd in de lift. Afgelopen maand wist de werkloosheid zelfs te dalen naar een nieuw dieptepunt.

Bondskanselier Angela Merkel wist op 24 september de Duitse verkiezingen te winnen. Deze overwinning kwam niet als een verrassing; Merkel was immers de gedoodverfde winnaar. Toch boekte haar partij het slechtste resultaat sinds 1949. Dit had met name te maken met de vluchtelingenproblematiek die door Merkel heel anders wordt aangepakt dan veel Duitsers liever zouden zien. Op economisch gebied weet zij al jaren goede zaken te doen.

Duitse werkloosheid komt uit op 5,6%

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat het Duitse werkloosheidspercentage over de maand september is uitgekomen op een stand van 5,6%. Dit betekende de laagste stand van de Duitse werkloosheid die ooit is gemeten!

Op deze grafiek is ook duidelijk te zien waarom Duitsland gezien wordt als de ‘motor van de Europese economie’. De werkloosheid in de Eurozone beweegt op dit moment namelijk nog boven de 9%. Duitsland loopt dus duidelijk voor op heel wat andere Eurozonelanden.