De goud- en zilverprijs hebben er geen beste september maand opzitten. Tijdens de maand september moesten beide edelmetalen het nodige terrein inleveren. En dat kwam toch wel voor veel beleggers als een verrassing, want juist de maanden daarvoor hadden de edelmetalen goede zaken gedaan. Is er slechts sprake van een correctie of moeten we rekening houden met een verdere prijsdaling?

Veel beleggers weten het telkens weer te presteren dat ze op precies het verkeerde moment een investering verrichten. Toch is dat helemaal niet zo verwonderlijk. Onze emotie zorgt er namelijk voor dat we geneigd zijn om pas een belegging in te nemen op het moment dat een bepaald financieel product al het nodige heeft gepresteerd. Maar, juist de periode daarvoor is er sprake van het echte ‘koersspektakel’. Eigenlijk is dat sinds de bodem van 2016 ook gebeurd binnen de goud- en zilversector.

Moeten we zilver vermijden?

Maar, uit onderzoek van Movement Capital blijkt dat de edelmetalen het de komende tijd wel eens lastig zouden kunnen gaan krijgen. Als we ons namelijk richten op de zilverprijs, dan is op de bovenstaande grafiek te zien dat de zilverprijs normaliter slecht presteert tijdens de laatste maanden van het jaar. Met name tijdens de afgelopen 5 en 10 jaar was dat het geval.

Natuurlijk biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek van Movement Capital maakt wel duidelijk dat dit niet het ideale moment is voor een investering in de zilversector.

Eenvoudig en goedkoop fysiek zilver kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop zilver BTW vrij, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de ZILVER SALE waarin geregeld zilver baren tegen spotprijs worden aangeboden!