Over de totale beursgeschiedenis gemeten is deze huidige stierenmarkt een van de langste ooit. Deze achtjarige Bull Market heeft vriend en vijand weten te verrassen. Ook dit jaar zijn de stieren oppermachtig en als gevolg daarvan zijn er al weer tal van records verbroken. Societe Generale waarschuwt echter nu voor een zeepbel waar we ons volgens de zakenbank in bevinden.

Societe Generale komt naar buiten met een duidelijke boodschap. De zakenbank roept de beleggers op om de feiten niet uit het oog te verliezen. De aandelenmarkten zijn namelijk de afgelopen jaren zo hard gestegen dat er sprake is van een zware overwaardering. Deze overwaardering is veroorzaakt omdat de bedrijfsresultaten niet zo hard wisten mee te stijgen met de indices.

Societe Generale geeft een duidelijke waarschuwing af

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Zero Hedge, is te zien waar de zakenbank haar mening op baseert. Volgens een van de bekendste waarderingsindicatoren (CAPE) hebben we te maken met een extreme overwaardering. En gezien het verleden hebben we slechts twee keer eerder te maken gehad met een dergelijke overwaardering. Deze keren vonden plaats in het jaar 1929 en 1999. Tijdens beide keren kregen we kort daarna te maken met een gigantische beursdaling en tevens een economische crisis.

Gezien het verleden is het dus niet verwonderlijk dat Societe Generale aan de bel trekt. Het huidige optimisme onder de beleggers zal vroeg of laat als een nachtkaars uitgaan.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)