Edward Yardeni is al een van de veteranen op Wall Street. Zo was hij ook getuige van Black Monday, de dag dat Wall Street 23% daalde. Volgens Yardeni nemen de kansen op een melt-up én eenzelfde crash als in 1987 met de dag toe.

De beursveteraan geeft de Amerikaanse aandelenmarkt 55% kans om te blijven stijgen. Hij ziet zelfs een grote kans dat we een melt-up krijgen. In dat geval gaan de beurzen nog sneller stijgen. De S&P 500 zette al 43 records op de tabellen dit jaar.

Maar Yardeni ziet ook steeds meer signalen dat we mogelijk op een crash afstevenen zoals in 1987. Op die dag crashte de Dow Jones 23% doordat computerprogramma’s massaal aandelen verkochten. Wat niet in de programma’s stond, was hoe ze de daling konden tegenhouden eens iedereen zijn aandelen verkocht.

Maar Black Monday bleek achteraf een zeer goed moment om te kopen. 15 maanden later stond de Dow Jones terug op het niveau van voor de crash.

<< Met het CRASH KOMPAS hebben we de ultieme Beurscrash Gids samengesteld >>

Edward Yardeni ziet vandaag eenzelfde gevaar ontstaan, maar nu met ETFs. Steeds meer beleggers komen naar de markt in de vorm van een index-ETF. Het wordt geprezen als de eenvoudigste manier om succesvol te beleggen. Maar wanneer iedereen dezelfde belegging koopt wanneer de beurs stijgt, zal ook iedereen dezelfde belegging verkopen wanneer de beurs daalt. En dat kan de daling versnellen.

Sinds het aantreden van Donald Trump als president van de Verenigde Staten stegen de Amerikaanse beurzen al bijna 20%. Maar volgens Yardeni komt dat niet door het programma van Trump, maar wel door de aantrekkende groei van de wereldeconomie. De beurzen kunnen dus nog een tijdje blijven stijgen. Maar wanneer de stijging versnelt, wijst dat erop dat er te snel te veel beleggers te laat op het feestje komen, aldus Edward Yardeni.

Bron: CNBC

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)