Beleggen in Bitcoin wordt een hele onderneming. De familie breidt steeds verder uit. Iedere keer Bitcoin een nieuwe munt baart, schiet de prijs de lucht in om daarna terug te vallen. Over een paar weken staat er een nieuwe ‘bevalling’ op het programma. Hoe ziet de koersevolutie er momenteel uit?

Bitcoin

Bitcoin daalde fors na de hard fork van Bitcoin Gold. Naast de daling van $400 door de fork, daalde Bitcoin verder tot een dieptepunt van $5.376. Dat is bijna $1.000 lager dan de piek van voor de hard fork. Maar Bitcoin kon redelijk snel herstellen en noteert nu terug boven $5.700.

 << Eenvoudig Bitcoins kopen en verkopen >>

Bitcoin zit echter nog met een dalende RSI en een dalende ‘money flow index’ (MFI). Om terug naar een nieuwe all-time high te stijgen, zou Bitcoin de barrière van $5.867 moeten doorbreken. Indien dit niet lukt kan Bitcoin in eerste instantie terugvallen tot $4.500 en mogelijk zelfs tot $2.980.

TA Coindesk

Bitcoin Cash

Bitcoin Cash kon niet echt profiteren van de nieuwe hard fork. Sinds de piek van $900 crashte Bitcoin Cash tot onder $300. Maar de laatste 2 weken consolideerde de forse daling wel rond dit niveau en zelfs boven $300. Er was een korte rally tot boven $400 door een opstoot van volume in Korea, maar deze kon niet lang standhouden.

 << Eenvoudig Bitcoins Cash kopen en verkopen >>

De toekomstige nieuwe hard fork SegWit2x kan mogelijk nieuwe interesse in Bitcoin Cash opwekken. Maar voorlopig blijft de prijsevolutie neutraal. Wanneer de neerwaartse trendlijn opwaarts wordt doorbroken, is er potentieel tot $484, de piekkoers van 28 september. Een daling onder $300 betekent een verder daling tot $250-$260. De RSI en MFI voor Bitcoin Cash zijn wel opwaarts gericht.

TA Coindesk

Bitcoin Gold

De meeste analisten verwachten niet dat Bitcoin Gold een concurrent wordt van Bitcoin en zelfs niet van Bitcoin Cash. De marktkapitalisatie zal dan ook veel minder worden. Bitcoin Cash heeft een marktwaarde van $5,6 miljard, Bitcoin boven $90 miljard.

In het beste geval denken de analisten dat Bitcoin Gold een uitdager dan worden van Litecoin.  Ze verwachten dat Bitcoin Gold 43% van de waarde van Bitcoin Cash zal krijgen en 2% van Bitcoin.

De prijs varieerde bij het ontstaan van $2.900 op Bitfinex tot $97, een daling van 96%. De prijs lijkt nu te stabiliseren rond $130 – $140.

Coindesk