Bijna dagelijks verschijnen er berichten in de media over de geweldige prestaties van de aandelenmarkten. Met name in Amerika worden de bijna dagelijkse recordkoersen groot uitgelicht. Niet alleen de aandelenmarkten weten het goed te doen, de Bitcoin weet het nog vele malen beter te doen.

Sommige mensen hebben nog steeds een grote afkeer tegenover de digitale munten. Zij bestempelen de cryptosector als één grote zeepbel die vroeg of laat zal knappen. Uiteraard beschikken wij ook niet over een glazenbol die laat zien hoe het in de toekomst zal gaan aflopen met de Bitcoin, maar de technologie die achter deze munt zit verscholen heeft zeer zeker de toekomst.

De uitzonderlijke prestatie van de Bitcoin in beeld gebracht

Als we de prestaties van de indices afzetten tegenover de prestatie van de Bitcoin, dan ziet het plaatje voor de aandelenmarkten er een stuk beroerder uit. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Niklas Hoyer, te zien dat de Duitse beurs tegenover de Bitcoin op dit moment zelfs 87% lager noteert dan een jaar geleden het geval was.

Deze grafiek maakt duidelijk hoe uitzonderlijk de prestatie van de Bitcoin de afgelopen maanden is geweest. Ondanks het veelvoud aan ‘Bitcoin-haters’ weet de digitale munt keer op keer hogere regionen te bereiken.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>