Warren Buffett voorstellen is niet meer nodig. De levende legende van de Amerikaanse aandelenmarkt is een van de beste stock pickers die Wall Street ooit heeft gezien. Het blijft dan ook interessant om te zien welke aandelen Buffett koopt. Er zijn alvast 3 aandelen waar Buffett maar niet genoeg van lijkt te krijgen.

In het 3e kwartaal verkocht Warren Buffett met Berkshire Hathaway voornamelijk aandelen IBM, 32% van de aandelen in zijn bezit. Ook Charter Communications Inc en Wells Fargo werden verkocht.

Naast het belang in Monsanto dat met 11% omhoog ging waren er nog 3 aandelen waar Warren Buffett maar niet genoeg van lijkt te krijgen.

Apple

Buffett blijft maar aandelen Apple kopen. In het 3e kwartaal kocht hij maar liefst 3,9 miljoen extra aandelen. Hierdoor komt zijn totaal op 134 miljoen aandelen, goed voor een marktwaarde van meer dan $20 miljard. Apple is nu de 3e grootste holding binnen Berkshire Hathaway, na Wells Fargo en Kraft Heinz. Buffett koop al aandelen Apple sinds het eerste kwartaal van 2016.

Bank of America

In augustus maakt Warren Buffett nog $12 miljard winst door de uitoefening van warrants van Bank of America. Deze gaven hem de mogelijkheid om aandelen Bank of America aan te kopen tegen een bijzonder lage prijs. Daar blijven nu nog 679 miljoen aandelen van over. Hiermee is Buffett de grootste aandeelhouder van Bank of America, goed voor een waarde van $17 miljard en 9,68% van de portefeuille binnen Berkshire Hathaway.

Synchrony Financial

Synchrony Financial is een bedrijf dat private kredietkaarten uitgeeft. Het bedrijf was eerder onderdeel van General Electric, een bedrijf dat Buffett recent verkocht. In het 3e kwartaal kocht Buffett 20% extra aandelen en bezit nu bijna 21 miljoen aandelen van het bedrijf, goed voor een waarde van $645 miljoen. Dit is ongeveer evenveel als Mastercard en bijna de helft van Visa ($1,1 miljard).

Bron: T.R.