Mark Hulbert is een analist die al decennia actief is op de aandelenmarkt. Hij is vooral een specialist in het meten van sentiment. Volgens Hulbert is er op dit moment meer dan 80% kans dat Bitcoin binnenkort gaat crashen.

Let wel op. Bitcoin begon het jaar net onder $1.000 en staat nu op een zucht van $10.000. Stel dat Bitcoin 80% crasht, staat de winst voor dit jaar nog steeds op 100%. Dat blijft indrukwekkend. Dan zit Bitcoin nog steeds in een opwaartse trend.

Hulbert baseert zijn analyse op een onderzoek van 2 professoren aan de Universiteit van Harvard. Volgens deze professoren is er sprake van een bubbel wanneer de prijs gedurende 2 jaar sterk stijgt en gevolgd wordt door een daling van minstens 40% in de daaropvolgende 2 jaar.

Wanneer de prijsstijging 100% of meer was, wordt de kans op een crash 50%. Bij een prijsstijging van 150%, wordt de kans op een crash 80%. Een nog hogere prijsstijging maakt een crash ‘zo goed als zeker’.

<< U leest alles over de cryptomarkt eerst op onze Facebook-pagina >>

Bitcoin steeg de laatste 2 jaar veel meer dan 150%. Volgens dit onderzoek wordt de kans op een crash dan ook ‘zo goed als zeker’.

Bitcoin en aandelen, is er een verschil?

Er moet wel bij gezegd worden dat het onderzoek enkel gericht was op de aandelenmarkt. Anderzijds betreft het een onderzoek dat over heel de wereld en met decennia aan data werd uitgevoerd. En iedere keer kwamen de onderzoekers tot dezelfde conclusie.

Ook kwam uit het onderzoek naar boven dat er geen fundamentele bewijzen zijn die een crash ondersteunen. De fundamentele reden dat Bitcoin uniek en iets nieuw is, zijn volgens Mark Hulbert dus niet van tel.

‘This time is different’ zijn de gevaarlijkste woorden op Wall Street. Het is echter nooit anders. Hulbert waarschuwt dan ook dat het ook bij Bitcoin niet anders dan anders zal zijn. Krijgt Mike Novogratz gelijk dat Bitcoin de grootste bubbel allertijden zal worden die je niet kan missen?

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bron: MarketWatch