De aandelenmarkten zijn in het jaar 2017 geconfronteerd met zeer weinig beweeglijkheid. Zelfs de spanningen rondom Noord-Korea wisten niet te leiden tot langdurige grote schokbewegingen. Binnen de oliemarkt was dit compleet anders. Het eerste halfjaar was met name teleurstellend, maar tijdens de afgelopen maanden is er een dappere herstelbeweging in gang gezet.

Zowel de prijs van een vat ruwe als van een vat Brent olie is de afgelopen maanden flink gestegen. Op dit moment beweegt de olieprijs rond het hoogtepunt van het jaar 2015. Hoogstwaarschijnlijk zal dus ook de olieprijs het jaar uitgaan met een mooie plus. Volgens de mannen van Nautilus Investment Research zal deze stijgende trend ook in het nieuwe jaar een vervolg gaan krijgen.

Weet de olieprijs in 2018 de stijgende trend voort te zetten?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat er sterke overeenkomsten zijn tussen de huidige beweging van de olieprijs en die van het jaar 2010 en 1995. Zowel in het jaar 2010 als het jaar 1995 kregen we vervolgens te maken met een flinke prijsimpuls.

Uiteraard hoeft het verleden zich niet opnieuw te gaan herhalen. Dit onderzoek maakt echter wel goed duidelijk dat de kansen voor de olieprijs met name aan de bovenkant liggen.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>