Ondanks het negatieve sentiment rond het gele edelmetaal, kende goud in 2017 zijn beste jaar sinds 2010. De goudprijs eindigde het jaar in schoonheid waardoor de jaarwinst afklokte op 12,67%, de beste jaarprestatie in 7 jaar.

De goudprijs begon 2017 onder $1.170. Na een sterke klim in januari en februari speelde goud de rest van het jaar jojo. Een kleine eindejaarsspurt zorgde er nog voor dat de prijs van het gele edelmetaal afsloot boven $1.300, een belangrijke barrière voor veel goudbeleggers. Op 8 september bereikte goud zijn hoogste koers van het jaar op $1.357.

De relatief sterke stijging van goud komt er na een jaar waarin de Federal Reserve de rentevoeten 3 keer verhoogde tot 1,25% à 1,50% en een aandelenmarkt die record na record op de tabellen zette. De stijging kwam er dan ook voornamelijk op rekening van de zwakkere Amerikaanse dollar.

Sinds 2013 zit de goudprijs ‘gevangen’ in een zijwaarts patroon met ups en downs. Aan de onderkant is er technische steun rond $1.100-$1.150 terwijl er aan de bovenkant technische weerstand ligt rond $1.350-$1.375.

De mening van Slim Beleggen over goud

Wij kijken graag naar alle winnaars in de financiële markten.

En de aandachtige lezers heeft dan al vaker de term ‘goud’ zien voorbijkomen. We zijn grote voorstanders van een positionering in de goudmarkt. Maar als we dit roepen, lijkt deze markt wel op de cryptomarkt enkele jaren geleden: niemand luistert!

Net nu wordt het hoog tijd om goed te luisteren naar die boodschap. Iedereen heeft de goudmarkt achter zich gelaten. We roepen in een woestijn.

Een fantastisch schouwspel, al zeggen we het zelf. Dit is immers wat je wil zien, als contraire belegger. Want een lege markt zoals die van goud, kan explosieve stijgingen voorleggen, als de massa weer terugkeert.

De stijgingen die we vandaag zien in cryptomarkt, zullen we dan opnieuw zien in de goudmarkt. Want iedereen staat vandaag met z’n mond vol tanden te kijken naar de gigantische stijgingen in de cryptomarkt, maar de goudmarkt deed dit feestje al eens voor.

Wie vlak na de eeuwwisseling z’n centen investeerde in de beste goudmijnen van dat ogenblik, keek enkel jaren later ook naar honderden, tot zelfs duizenden procenten winst met de juiste goudmijnen.

Dit is echt niets nieuws voor ons.

En we verwachten dat we dit spektakel in de aankomende GOUD BOOM opnieuw zullen zien. Tenminste, wie de beste goudmijnen in z’n portefeuille heeft.

Bron: Kitco + Gratis Nieuwsbrief Slim Beleggen

Foto Credit: iStock

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER