Wat is succesvol beleggen op lange termijn? De winst van je ene belegging investeren in een andere, ondergewaardeerde belegging. Cryptomunten zijn momenteel ongelooflijk ‘hot’ terwijl goudmijnaandelen totaal worden genegeerd. Een slimme belegger zou er dan ook goed aan doen om crypto- of andere winsten om te zetten naar goudmijnaandelen.

Voor beleggers lijkt het wel alsof je alleen met cryptomunten of technologieaandelen duizelingwekkende rendementen van 100-en tot 1.000-en procenten kan boeken. Maar dan vergeten ze dat goudmijnaandelen dit in het verleden al meermaals hebben voorgedaan. Nochtans zijn die goudmijnaandelen op dit moment weer spotgoedkoop.

Wanneer de goudprijs bijvoorbeeld naar nieuwe records zou stijgen, kunnen goudmijnaandelen ook winsten neerleggen van 1.000% (of meer).

Deze grafieken van USFund bewijzen dat goudmijnaandelen vandaag nog steeds bijzonder goedkoop zijn. Wie zijn winsten wil diversifiëren, doet er goed aan om goudmijnaandelen niet langer te negeren.

De goud/aandelen ratio staat op het laagste punt in 10 jaar. Om terug te keren naar het gemiddelde moet ofwel de S&P 500 halveren ofwel de goudprijs verdubbelen.

Begin 2016 was het keerpunt voor goudmijnaandelen na een 5-jarige ongeziene berenmarkt. De huidige stijging is dus nog maar net over 100 weken oud. In het verleden duurden nieuwe stierenmarkten tussen de 130 en 400 weken waarbij de rendementen een veelvoud waren van het huidige rendement.

Ten derde is het goudseizoen nog maar halfweg. De goudprijs stijgt vaak naar het einde van het jaar door de verhoogde vraag naar goud vanuit India voor het Diwali seizoen. In het begin van het jaar is er een sterke vraag naar goud vanuit China voor het Chinees Nieuwjaar. Het sterkste seizoen voor goud is tussen oktober en maart.

Ten slotte kan er in 2018 een fundamentele verandering plaatsvinden voor de goudprijs. 2013 markeerde het eerste jaarverlies voor goud na jaren van stijgende prijzen. In 2014 en 2015 daalde de goudprijs ook, maar steeds minder. 2016 en 2017 tekende opnieuw voor een stijgend rendement dat zich in 2018 nog kan verderzetten.

2016 was het jaar dat goud terug onder de aandacht kwam, 2017 was meer een overgangsjaar om de explosieve stijging van 2016 te consolideren. In 2018 zouden goud en vooral goudmijnaandelen wel eens opnieuw dé verrassing van het jaar kunnen worden.

Bronnen: USAGoldMining

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER