Jonge lezers zullen Kodak waarschijnlijk niet meer kennen, maar het bedrijf was ooit de belangrijkste speler op de markt van foto’s. Maar Kodak miste de digitalisering volledig en het aandeel zakte jaar na jaar in elkaar. Tot gisteren. Na plannen van een eigen blockchain en cryptomunt schoot het aandeel 119% hoger.

Kodak bestaat al sinds 1888 maar het aandeel bereikte afgelopen dinsdag een absoluut dieptepunt op de aandelenmarkt van $3,70. Een aankondiging van een eigen cryptomunt, de KODAKOne, bracht daar verandering in. Het aandeel steeg ineens 119% tot $6,80. Er werden 65 miljoen aandelen verhandeld tegenover een gemiddelde van 264.000.

CEO Jeff Clarke zegt dat hij begrijpt dat buzzwoorden als crypto en blokchain beurskoersen kunnen beïnvloeden, maar hij ziet voor Kodak veel potentieel in deze nieuwe technologie. Fotografen hebben het al langer moeilijk om hun licenties van foto’s te innen. Deze blockchaintechnologie kan daar verandering in brengen.

Kodak zal gebruik maken van slimme contracten via het Ethereumnetwerk maar zal ook een eigen blockchain ontwikkelen. De toekomst zal uitwijzen wat de meest optimale oplossing is.

Bron: MarketWatch