Het grotendeel van de Amerikaanse bevolking is op dit moment erg gelukkig. Al maandenlang worden we getrakteerd op uitstekende macrocijfers en daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen. Zo werd tijdens de afgelopen dagen duidelijk dat de Amerikanen in 17 jaar tijd nog nooit zo optimistisch gestemd waren.

Donald Trump zal ongetwijfeld met een enorm tevreden gevoel terugkijken op zijn eerste jaar als president van de Verenigde Staten. Niet omdat hij nou op alle gebieden zo superieur is geweest, maar met name omdat hij beschikt over een flinke dosis aan zelfvertrouwen. Regelmatig laat de onbescheiden Trump via Twitter weten dat de mijlpalen hoofdzakelijk aan hem te danken zijn. Uiteraard zijn daar de meningen over verdeeld.

Amerikanen geloven in de toekomst

Wat wel duidelijk is geworden, is dat de Amerikanen erg optimistisch gestemd blijven over de toekomst. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, te zien dat de Consumer Comfort Index op het hoogste niveau is aanbeland in meer dan 17 jaar tijd. Ongetwijfeld zal Trump van mening zijn dat deze mijlpaal ook te danken is aan zijn beleid…