(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe financieel directeur waar BAM Groep naar op zoek is, zou bekwaam moeten zijn in het beheersen van risico’s. Dit schreef analist Cedric Duinslaeger van KBC Securities maandag. 

De bouwer meldde voorbeurs dat Thessa Menssen per 1 juli als CFO vertrekt, “omdat voor de verdere implementatie van de strategie een andere invulling van de CFO-functie gewenst is”. De zoektocht naar een opvolger is begonnen, voegde BAM toe. 

Duinslaeger wees erop dat BAM een nogal teleurstellend jaar achter de rug heeft. Het bouwbedrijf begon het jaar zwak en eindigde met een winstwaarschuwing vanwege een groot verlies op een zeesluis project in IJmuiden. Tussendoor kreeg de onderneming te maken met negatieve berichtgeving vanwege de instorting van de parkeergarage in Eindhoven die BAM gebouwd heeft.  

“Blijkbaar heeft de raad van commissarissen besloten dat het tijd was voor verandering aan de top”, concludeerde Duinslaeger. De analist zou graag zien dat de nieuwe CFO een sterke staat van dienst heeft in risicomanagement, om zo beter in staat te zijn de marktverwachtingen met betrekking tot de operationele prestaties te managen. 

KBC Securities heeft een koopadvies met een koersdoel van 6,20 euro op BAM. Het aandeel sloot vrijdag op 3,89 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.