Goed nieuws voor Bittrex, maar waarschijnlijk slecht nieuws voor Coinbase. Weldra kan je ook op Bittrex terecht met fiatgeld, enkel dollars weliswaar maar alsnog is het groot nieuws voor de cryptowereld. Voorheen kochten veel beleggers munten op Coinbase om ze daarna te versturen naar hun wallet op Bittrex. Omslachtig en je betaalt ook nog eens onnodig transactiekosten.

Die tussenstap zal dan niet meer noodzakelijk zijn vermits je binnenkort met echt geld cryptomunten kan kopen op Bittrex. Bill Shihara, CEO van de populaire exchange, zei in een interview dat ze het platform aan het klaarstomen zijn om het handelen met de U.S. dollar mogelijk te maken.

Op dit moment is het enkel mogelijk om cryptomunten te kopen aan de hand van BTC, ETH of Tether. Eén van de redenen voor de ommekeer is dat er heel wat mist hangt rond het Tether-verhaal. Deze munt zou kunstmatig in waarde opgedreven worden zonder enige back-up.

De munt werd gedagvaard voor zijn praktijken door de US Commodities and Futures Trading Commission (CFTC). Exchanges die Tether (USDT) blijven gebruiken als handelspaar, kunnen mogelijks in de problemen geraken.

USD pairings

Daar komt voor Bittrex dus een einde aan. Heugelijk nieuws, zeker voor beleggers die een hekel hebben aan Tether. Door het gebruik van USD pairs op hun platform, kan er gemakkelijker en sneller gehandeld worden. Je hoeft dan niet meer elders munten te kopen en ze te versturen naar je Bittrex wallet. Shirara hoopt hiermee om de drempel voor de gemiddelde belegger te verlagen zodat meer mensen kunnen handelen op de cryptomarkt.

De CEO zei ook dat de vraag naar cryptomunten ontzettend hoog is, veel exchanges hebben de registratie van nieuwe leden moeten stopzetten. Tijdens het interview hintte hij dat de toestroom beter in de hand gehouden zal worden en dat Bittrex binnenkort wellicht nieuwe accounts zal accepteren onder striktere voorwaarden, zoals bijvoorbeeld een vragenlijst over crypto.

Bronnen: Dowbit, Cryptodaily, Slashgear

Foto: Tombark – Pixabay

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.