LitePay, de betaalmethode die exclusief voor Litecoin werd ontwikkeld, zal deze maand worden uitgebracht. Consumenten kunnen dan gebruik maken van hun litecoins om overal ter wereld aankopen te doen, zowel online als in winkels. Men verwacht dat de waarde van de munt een flinke duw in de rug zal krijgen eens het product effectief op de markt is.

Binnenkort zullen consumenten gebruik kunnen maken van hun litecoins in het echte leven door middel van LitePay. Deze nieuwe transactie processor, die gelinkt is met je wallet en een Visa kaart, zal het mogelijk maken om alledaagse aankopen te doen. Net zoals je nu doet met je bankkaart.

Handelaren kunnen de cryptomunt accepteren of onmiddellijk laten omzetten naar fiatgeld. Er is dus geen onzekerheid op vlak van volatiliteit. De litecoins die handelaren ontvangen, kunnen per direct omgezet worden naar de correcte waarde in dollar op het moment van betaling.

LitePay transacties

De mogelijkheden zijn enorm, LitePay zal overal geaccepteerd worden waar je kan betalen met een gewone Visa kaart. De transactiesnelheid ligt een stuk hoger dan bij een gewone kredietkaart terwijl de transactiekosten lager zijn. Bij een Visa transactie betaal je meestal 3 procent kosten, LitePay rekent slechts 1 procent kosten aan per transactie.

Het is ook een goed alternatief voor het trage en relatief dure Bitpay, een soortgelijke betaaldienst maar dan enkel voor bitcoin en bitcoin cash. Omdat het litecoin netwerk veel sneller en goedkoper is, wordt er verwacht dat LitePay meer succes zal kennen dan zijn voorganger.

De betaaldienst werd in december aangekondigd en viel in de smaak bij het publiek. Een officiële vaste releasedate is er niet. Er wordt echter verwacht dat LitePay zeker deze maand in gebruik genomen zal worden. Het kan crypto op grote schaal toegankelijker en acceptabel maken.

Bronnen: Express, Bitsonline

Foto: BTC Keychain – Flickr