Er zijn de laatste maanden tal van Bitcoin hard forks geweest die bijzonder nutteloos waren. Met de Bitcoin Private (BTCP) hard fork lijkt dat niet het geval. BTCP wil namelijk de anonimiteit terugbrengen bij de grootste cryptomunt ter wereld. Het team achter Bitcoin Private gaat ook grondig te werk waardoor het net als Bitcoin Cash een echte rivaal kan worden.

Bitcoin Private heeft deze keer niets te maken met de blokgrootte of met SegWit. Bitcoin Private gaat de zk-Snarks technologie toevoegen aan Bitcoin. De munt komt zo in de familie terecht van zCash, zClassic en ZenCash, maar dan met de achtergrond van Bitcoin. Op 28 februari zal het team een hard fork uitvoeren bij Bitcoin én zClassic om Bitcoin private te creëren.

BTCP is dus een combinatie van 2 cryptomunten.

Beleggers van beide cryptomunten, Bitcoin en zClassic, krijgen een 1:1 nieuwe cryptomunt erbij: Bitcoin Private. Na de aankondiging van dit nieuws eind december schoot de koers van zClassic de lucht in.

Met een stijging van $4 naar $120 heeft zClassic een fenomenale stijging van bijna 3.000% achter de rug de laatste weken. Op een gegeven moment stond de cryptomunt zelfs boven $200. zClassic heeft nog steeds maar een marktkapitalisatie van $400 miljoen tegenover meer dan $140 miljard voor Bitcoin.

Waar kan je Bitcoin Private Claimen?

Bitcoin Private heeft in tegenstelling tot andere hard forks van Bitcoin wel een degelijk ontwikkelingsteam. De code van de nieuwe cryptomunt wordt uitvoerig getest en de resultaten zien er in eerste instantie veelbelovend uit. Het team van BTCP wil kost wat kost problemen zoals bij Bitcoin Gold vermijden.

Toch zijn er enkele vragen bij dit project.

  • Waarom een nieuwe zk-Snarks cryptomunt als er al verschillende bestaan?
  • Wat gaat er met zClassic gebeuren na de hard fork?
  • En belangrijk, waar gaat Bitcoin Private genoteerd worden?

Momenteel kan je zClassic alleen maar verhandelen op Bittrex en Cryptopia. De kans is groot dat deze platformen ook Bitcoin Private zullen ondersteunen, al is dit nog niet officieel. Coinomi wallet bevestigde al de hard fork te steunen en het team van Bitcoin Private deed ook al een aanvraag bij Binance. Diegene die al zClassic hebben kunnen deze voor de hard fork ook bewaren in een Electrum wallet.

In de begindagen was Bitcoin voornamelijk actief in de duistere milieus als betaalmiddel. Maar daar kwam de laatste jaren steeds meer verandering in en de privacy verdween grotendeels. Bitcoin Private wil dit terugbrengen. Het valt nog af te wachten of Bitcoin Private een plaats kan veroveren tussen bijvoorbeeld zCash, Monero of misschien zelfs naast Bitcoin?

Bron: News Bitcoin

Foto Credit: iStock