De rust op de markten lijkt nog niet volledig teruggekeerd te zijn. Ondanks het feit dat Wall Street gisteren met een plus de handelsdag wist af te sluiten, verliep de dag allesbehalve vlekkeloos. Daarnaast is het nog maar serieus de vraag of de bodem reeds gezet is.

Chris Kimble, van Kimble Charting, staat bekend om zijn analytisch vermogen om de situatie op de markten te beoordelen. Dit doet hij met name door middel van de technische analyse. Kimble heeft helaas weinig goed nieuws te vertellen. Volgens de technisch analist is de kans groot dat we de komende tijd te maken gaan krijgen met dalende beurskoersen.

Wordt Wall Street binnenkort geconfronteerd met een nieuwe Bear Market?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de dollar tegenover de Yen al meer dan 20 jaar gevangen zit in een dalend trendkanaal. Toch was er in de periode van 2011 tot 2016 sprake van een stijgende beweging waarbij de dollar dus veel waarde wist te winnen tegenover de Yen.

De situatie is op dit moment behoorlijk alarmerend omdat de dollar/Yen op het punt staat om de steunlijn van de afgelopen 7 jaar te doorbreken. Een vergelijkbare situatie zagen we ook in de jaren 2001 en 2007. En juist op die momenten werd Wall Street geconfronteerd met een Bear Market.

Is er meer koersgeweld onderweg?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)