De rust op de markten is nog steeds niet volledig teruggekeerd. Zo werden we tijdens de handelsdag van gisteren nog geconfronteerd met de nodige paniek nadat de Amerikaanse inflatiecijfers gepubliceerd werden. Toch kunnen we (nog) niet spreken van een angstaanjagende situatie op de beursvloer.

Tijdens de afgelopen twee handelsweken moesten de wereldwijde aandelenmarkten flink waarde inleveren. Deze daling werd als eerste ingezet op Wall Street waarbij steeds meer beleggers zich zorgen maakten over de stijgende inflatie en het effect hiervan op de rentevoet.

Er lijkt nog geen sprake te zijn van grote paniek op de beursvloer

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat er op dit moment sprake is van een opmerkelijke situatie. Tijdens de afgelopen twee weken moest namelijk niet alleen Wall Street waarde inleveren, maar de goudprijs ook. En dat is toch wel opmerkelijk omdat in tijden van paniek beleggers vaak vluchten naar goud, omdat het edelmetaal fungeert als ‘veilige haven’.

Uit deze staafgrafiek valt dus op te maken dat de meeste beleggers zich op dit moment nog weinig zorgen maken. Tijdens de laatste keer dat we geconfronteerd werden met een daling van meer dan 10%, aan het begin van 2016, wist de goudprijs namelijk wel flink te profiteren. Vooralsnog zien de beleggers de huidige beweging dus slechts als een ‘correctie’.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!