Het orakel van Omaha doet het opnieuw, alleen lijkt weeral niemand het te begrijpen. De man die sinds 1964 een rendement boekt van meer dan 2.000.000%, een van de beste beleggers ooit mag genoemd worden én zijn wijsheid deelt met de wereld, heeft een duidelijke boodschap die niemand lijkt te begrijpen.

Het belangrijkste nieuws dat Buffett te melden had in zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders van Berkshire Hathaway staat al op de eerste bladzijde. Maar bijna niemand heeft het gelezen. Er staat namelijk dat Berkshire Hathaway sinds 1965 de boekwaarde van het bedrijf met 19,1% per jaar heeft laten groeien, de aandelenkoers steeg gemiddeld 20,90% per jaar.

In tijden waarin cryptomunten 1.000-en procenten stijgen en marihuana-aandelen verdubbelen op enkele weken, lijkt een rendement van 20% per jaar ouderwets en saai. Maar beleggers die beweren veel beter te doen met winsten van honderden procenten doen 2 dingen:

  • Ze vertellen niet de hele waarheid en verzwijgen alle verliezen
  • Ze liegen

Als een van de beste beleggers ooit ‘slechts’ een rendement van 20% per jaar kan behalen. Waarom zou een gewone, gemiddelde belegger dan veel beter kunnen doen? En 20% per jaar over een periode van +50 jaar resulteert ook in een rendement van 2 miljoen procent.

Zo verdienen de meest succesvolle beleggers hun miljoenen

De geheime boodschap van Warren Buffett

Berkshire Hathaway bezit momenteel zo’n $116 miljard cash geld. Het kan daarmee 465 van de 500 grootste bedrijven uit de S&P 500 kopen. Het zou zelfs de ‘kleinste’ 25 bedrijven uit de S&P 500 tezamen kunnen opkopen en nog enkele miljarden overhouden.

Maar Berkshire kan al 2 jaar geen bedrijven meer vinden om over te nemen ‘aan een redelijke prijs’.

Dit betekent dat volgens Warren Buffett en Co ALLE aandelen overgewaardeerd zijn. Buffett en zijn team beheersen de kunst om goede bedrijven te kopen aan een lage prijs. Ze weten dat je niet rijk wordt door gemiddelde bedrijven te kopen aan een dure prijs.

En in tegenstelling tot vele andere beleggers die nu volop aandelen kopen, beheerst Warren Buffett ook de kunst van cash geld. De enige manier om gebruik te maken van goedkope waarderingen en dalende beurskoersen, is door voldoende cash geld te hebben.

En Buffett heeft nu $116 miljard ter beschikking, 35% meer dan vorig jaar.

Bronnen: MarketWatchZerohedge