Een belangrijk onderdeel van de hele Bitcoin blockchain-technologie is het ‘minen’. Dat wilt zeggen dat gebruikers de rekenkracht van hun computers ter beschikking stellen om transacties te valideren en vast te leggen in de blockchain. Dit kost namelijk aardig wat energie, vandaar dat er veel mining-bedrijven zich vestigingen in Ijsland. Daar is de energie voorlopig nog onuitputbaar dankzij hernieuwbare bronnen.

In Ijsland zijn er veel hernieuwbare bronnen om energie op te wekken, zoals bv. aardwarmte en waterkracht. Daarenboven ligt het verbruik van het eiland op een laag niveau omwille van de weinige industrie en de lage populatie. Maar daar is de afgelopen jaren verandering in gekomen.

Het lokale energiebedrijf HS Orka ziet dat er steeds meer en meer reken- en datacentra zijn bijgekomen om gebruik te maken van de Ijslandse hernieuwbare energie. Veel van deze centra worden ook ingeschakeld om cryptomunten te ‘minen’. HS Orka merkt dit aan het energieverbruik van deze rekencentra, het overtreft namelijk het energieverbruik van alle huishoudens op het eiland.

Energieverbruik

Johan Snorri Sigurbergsson, woordvoerder HS Orka, beweert dat de huidige vraag naar energie nog niet zijn limiet heeft bereikt. Maar als er nieuwe bedrijven en projecten blijven komen naar het eiland, dan zal het aanbod niet meer voldoende zijn om iedereen van stroom te voorzien.

Er zijn ontzettend veel bedrijven die op de wachtlijst staan om zich te vestingen in Ijsland. Het ‘minen’ van cryptomunten in Ijsland kreeg onlangs nog een boost door de aankondiging van het Moonlite Project. Een groot datacenter dat ingeschakeld zal worden om virtuele munten te ‘minen’.

Volgens gegevens bedraagt het jaarlijkse stroomverbruik van de ‘miners’ ongeveer 840 GWh. De huishoudens verbruiken jaarlijks ‘amper’ 700 GWh. Dat maakt van Ijsland het eerste land waar het stroomverbruik voor virtuele munten hoger ligt dan dat van de huishoudens.

Bronnen: De Tijd, BBC

Foto: Wikimedia

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven