Steeds meer beleggers beginnen zich af te vragen of de dagen van fossiele brandstoffen geteld zijn. Volgens de nieuwe ramingen van Bloomberg New Energy Finance is de groei van de elektrische auto’s een serieuze bedreiging. Deze elektrische auto’s kunnen binnen 20 jaar de dominante factor worden binnen de autosector.

Op dit moment rijdt het overgrote deel van de mensen nog in een vervoermiddel dat gebruik maakt van fossiele brandstoffen. Het merendeel van de mensen die een elektrische auto hebben aangeschaft, hebben dit niet gedaan om hun steentje bij te dragen aan het milieu, maar met name in verband met de gunstige fiscale voordelen.

Ontdek hier nieuwe grondstof die de rol van olie gaan overnemen

Groei elektrische auto’s zorgt voor dalende vraag naar brandstoffen

Toch zijn de grote fabrikanten als BMW, Volvo en Volkswagen er achter gekomen dat de elektrische auto de toekomst heeft. Als gevolg daarvan zetten deze fabrikanten ook vol in op de ‘groene’ auto en op die manier proberen ze de achterstand op Tesla in te halen.

Volgens de ramingen van Bloomberg New Energy Finance zullen er in het jaar 2040 meer elektrische auto’s verkocht worden dan traditionele fossiele brandstofauto’s. Volgens diezelfde ramingen zal dit leiden tot een verlaging van de vraag naar brandstoffen met 8,5 miljoen vaten per dag.