Donald Trump heeft tijdens de afgelopen maanden behoorlijk wat zelfvertrouwen gekregen. Op de valreep van 2017 wist de president van de VS de langverwachte belastinghervorming door het Senaat te krijgen. Daarnaast kondigde hij onlangs een importheffing aan op staal. Het is duidelijk dat Trump niet van plan is om het rustig aan te gaan doen.

Het merendeel van de wereldleiders maakt zich grote zorgen om de politiek zoals die gevoerd wordt door Trump. Donald Trump wil in alles dat Amerika op de eerste plaats komt te staan en als gevolg daarvan zou er zelfs een ware handelsoorlog kunnen ontketenen.

Amerikaanse small caps bevestigen de opwaartse uitbraak

Volgens Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, kunnen de Amerikaanse small caps de grote winnaars zijn bij een eventuele handelsoorlog. Deze bedrijven zijn namelijk meer op eigen land gefocust en genereren niet zoveel inkomsten uit overzeese activiteiten. Met andere woorden zijn deze bedrijven min of meer geïsoleerd van importheffingen.

Volgens Detrick is dat overigens niet de belangrijkste reden om small caps aandelen te verkiezen boven de grotere aandelen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, is namelijk de belangrijkste reden in beeld gebracht. De Russell 2000 index wist onlangs de oude weerstand te testen als nieuwe steun. Dit lijkt de ultieme bevestiging te zijn dat het niet gaat om een zogenoemde ‘valse uitbraak’.