Op dit moment zijn er genoeg argumenten aan te dragen om zo ver mogelijk verwijderd te blijven van de aandelenmarkten. Toch lijken de meeste beleggers zich weinig aan te trekken van de donkere wolken die boven de markten hangen. Zo was er recent sprake van een recordinstroom van nieuw kapitaal bij de Amerikaanse aandelen.

Tijdens de afgelopen weken is duidelijk geworden dat de Amerikaanse centrale bank van plan is om een ander pad te gaan bewandelen. De Fed zal mogelijk noodgedwongen de rentestand eerder en vaker moeten optrekken. Het inflatiespook kan voor heel wat ellende gaan zorgen.

Beleggers blijven geïnteresseerd in Amerikaanse aandelen

Daarnaast is Wall Street recent voor het eerst in twee jaar tijd geconfronteerd met een officiële correctie. Ook de woorden van Donald Trump, en de angst voor een mogelijke handelsoorlog, zijn goede redenen om een zijlijnpositie in te nemen. Toch zien we op dit moment het tegendeel gebeuren op de markten.

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat er in de week tot en met 14 maart bijna 35 miljard dollar aan nieuw geld stroomde richting de Amerikaanse aandelenfondsen. Dit resulteerde, op weekbasis gemeten, in een recordinstroom.

Voorlopig lijken de meeste beleggers dus nog steeds de ‘Buy the Dip’ strategie te hanteren.