(ABM FN-Dow Jones) Het door Van Oord voorziene lichte herstel in de offshore olie- en gassector ondersteunt Boskalis. Dit merkte analist Edwin de Jong van NIBC op in navolging op de resultaten van Van Oord dinsdag.

Vooruitkijkend verwacht Van Oord niet dat de baggermarkt al zal herstellen. Voor de offshore olie- en gassector wordt een gematigd herstel verwacht. Er zitten volgens De Jong veel aanbestedingen in de pijplijn. “Wij beschouwen de opmerkingen over de offshore olie- en gassector als ondersteunend voor Boskalis. Voor Boskalis rekenen we op een stabiele omzet en lagere EBITDA-marges”, voegde hij toe.

Wat betreft de baggermarkt had De Jong gezien de tenderactiviteit al eerder een herstel in de verwacht, “maar dat is niet uitgekomen en ook voor Boskalis voorzien we lagere marges in het lopende boekjaar”, aldus de analist

NIBC hanteert een koopadvies en een koersdoel van 33,00 euro. Het aandeel Boskalis noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,6 procent hoger op 24,60 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.