De technologie van Lightning werd ontwikkeld om de schaalgrootte van Bitcoin te verhogen, maar recent liet Stellar Lumens weten dat ze ook gebruik gaan maken van de technologie. Volgens oprichter Jed McCaleb staan er verschillende projecten te wachten om met Stellar in zee te gaan, maar dient het netwerk eerst klaar te zijn.

Schaalgrootte is voor vele cryptomunten of blockchainplatformen een groot probleem. De technologie van Lightning moet dit (deels) oplossen bij Bitcoin, maar ook Stellar Lumens gaat Lightning gebruiken. En dat is dringend nodig.

Berichtenapp Kik liet eerder al Ethereum vallen voor Stellar door de groeipijnen van Ethereum. Maar als Kik alle transacties wil overzetten naar Stellar, kan het platform dat niet aan. Daarnaast heeft technologiereus IBM grote plannen met Stellar als netwerk voor crossborder transacties. Ook startup van microbetalingen SatoshiPay en andere projecten in de pijplijn van Stellar hebben hun wens uitgesproken voor een grote schaalgrootte.

De toekomst van Stellar Lumens

Lightning Labs dat de technologie van Lightning ontwikkelt liet recent weten dat het slaagde in de eerste Bitcointransacties. Hoewel het jaren duurde om de technologie bij Bitcoin te implementeren, gelooft Jed McCaleb dat Stellar Lumens er veel sneller in zal slagen.

Now that it works in bitcoinland, that will make things move faster for us. – aldus McCaleb

Volgens de roadmap van Stellar wordt het eerste testnetwerk gelanceerd op 1 april.

Daarnaast heeft Stellar Lumens nog enkele interessante projecten voorzien voor 2018. Zo zijn er al automaten (ATMs) voor Bitcoin en Litecoin. Daar komen nu ook Stellar Lumens ATMs bij. Op het Singapore FinTech festival in november werd de eerste Stellar Lumens ATM tentoongesteld.

Ten slotte heb je de samenwerking met FairX, een alternatief op Coinbase, dat het platform van Stellar Lumens wil gebruiken omdat het snel en eenvoudig is. Dit moet FairX een voordeel opleveren ten opzichte van Coinbase. De lancering van FairX zal de vraag en de liquiditeit van Stellar Lumens fors doen toenemen.

Bron: Coindesk

Foto Credit: iStock

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>