(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd nagenoeg ongewijzigd.

Handelaren leken huiverig om grote bewegingen te maken voorafgaand aan een vooruitblik van de Federal Reserve die de ontwikkeling van de rente kan helpen voorspellen.

Algemeen wordt verwacht dat de Fed woensdag de rente voor de eerste keer dit jaar zal verhogen. De grote vraag is of Fed-voorzitter Jerome Powell zal hinten op drie of vier renteverhogingen dit jaar.

“Het zal de moeite waard zijn om de yields op staatsleningen in de gaten te houden”, stelde Jasper Lawler van London Capital Group. “Elk signaal van agressievere verkrapping van het monetaire beleid door de Fed kan de rendementen omhoog duwen. Hoge yields waren een katalisator voor de verkoopgolf op de aandelenmarkten van vorige maand, dus handelaren zullen beducht zijn op een herhaling.”

Facebook was in de handel voorbeurs opnieuw een van de sterkste dalers, terwijl de mediastorm aanhoudt over het gebruik van persoonlijke gegevens van Facebook-gebruikers door andere bedrijven.

Wall Street sloot dinsdag hoger, deels herstellend van de verkoopgolf van technologie-aandelen maandag en geholpen door een stijgende olieprijs.

De olieprijs steeg woensdag verder. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent tot 64,00 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,8 procent duurder werd op 67,92 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2283 en veerde daarmee weer op nadat de euro dinsdag daalde op een zwak cijfer voor het Duitse ondernemersvertrouwen. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2268 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2246 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Facebook noteerde 2,4 procent lager in de handel voorbeurs, nadat op maandag en dinsdag al flink wat beurswaarde werd ingeleverd. Beleggers zeggen het aandeel vaarwel na de onthulling dat Cambridge Analytica, een bedrijf dat door de verkiezingscampagne van president Donald Trump was ingehuurd, privégegevens van 50 miljoen Facebook-gebruikers had verzameld zonder hun toestemming. Nadat sommige gebruikers toestemming gaven, werden ook de gegevens van hun Facebook-vrienden “geoogst”.

De mede-oprichter van de veelgebruikte chat-app Whatsapp, Brian Acton, die zijn bedrijf eerder verkocht aan Facebook, deed dinsdag op Twitter een oproep aan Facebook-gebruikers om hun account te wissen.

Mulesoft noteerde in de handel voorbeurs 4 procent hoger. Het aandeel steeg dinsdag nog 27 procent, op berichten dat Salesforce.com het softwarebedrijf wil overnemen. Salesforce bevestigde nabeurs dat het bijna 45 dollar per aandeel wil betalen, waarvan 36 dollar in contanten. Het aandeel Salesforce verloor 2 procent. Mulesoft is gespecialiseerd in application programming interfaces, of API’s, waarmee bedrijven zoals Unilever en Coca-Cola hun klantdata en apps kunnen combineren. Mulesoft ging vorig jaar naar de beurs voor 17 dollar.

Slotstanden

De S&P500 index eindigde dinsdag 0,2 procent hoger op 2.716,94 punten. De Dow Jones index steeg 0,5 procent tot 24.727,27 punten en de Nasdaq dikte 0,3 procent aan tot 7.364,30 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.