De populariteit van cryptomunten gaat gepaard met allerlei nieuwe financiële gebeurtenissen en instrumenten om munt te slaan uit deze technologische ontwikkeling. Zo zijn er de felomstreden ICO’s die momenteel massaal geblokkeerd worden op verschillende sociale media websites. En terecht blijkbaar, 81 procent van de initial coin offerings zouden frauduleus zijn.
Laten we hopen dat u nog geen slachtoffer bent geworden van een ICO die enkel uit was op uw geld. Mocht u reeds hebben deelgenomen aan een ICO, dan is die kans is echter groot vermits 81 procent van alle initial coin offerings frauduleus zijn. Dat blijkt uit een studie van Statis Group LLC.
We found that approximately 81% of ICO’s were Scams, ~6% Failed, ~5% had Gone Dead, and ~8% went on to trade on a exchange.
De onderzoekers van het adviesbureau kwamen tot deze verontrustende vaststelling na een grondige analyse van de cryptomarkt. Ze verdeelden de initial coin offerings in 6 groepen: scams, failed, gone dead, promising, dwindling en succesful. Waarvan de laatste drie vallen onder ‘moved on to trade’.
ICO’s
81 procent van de ICO’s hebben als doel om geld te verkrijgen van beleggers en investeerders via een ‘geloofwaardig’ project en daarna te verdwijnen met de noorderzon. Een pure scam waarbij je je geld dus voorgoed kwijt bent vermits de organisatoren van deze ICO’s haast niet te traceren zijn.
6 procent van de ICO’s falen, dat betekent dat ze wel tot hun ‘funding phase’ geraken maar later in het traject moeten stoppen wegens te weinig opgehaald kapitaal. Het gevolg is dat beleggers en investeerders worden terugbetaald en de organisatoren stoppen met hun project.
5 procent van de ICO’s ‘go dead’. Dit is ook best een vervelend stadium, deze initial coin offerings hebben voldoende kapitaal opgehaald maar schoppen het niet tot een handelsplatform. Daarenboven zie je vaak dat er niet meer wordt verder gewerkt aan deze projecten.
De overige 8 procent van de initial coin offerings schoppen het wel tot een handelsplatform waar de munten effectief verhandelbaar zijn voor andere ‘valuta’. Van deze nieuwe cryptomunten heb je dan nog eens een onderverdeling tussen succesvol, veelbelovend en wegkwijnend.
Scams
Vorig jaar ging er op deze manier veel geld verloren aan zulke frauduleuze ICO scams. Door de populariteit van snel stijgende cryptomunten, pompten investeerders en beleggers gemakkelijk miljoenen dollars in ‘veelbelovende projecten’. Die ‘garant’ stonden voor snelle winsten.
Zo had je vorig jaar bijvoorbeeld het ‘ToTheMoon’ project. Een startup die allerlei loze beloftes maakte om op korte termijn gemakkelijker en sneller te kunnen minen. De ICO wist 27 miljoen dollar op te halen maar de organisatoren lieten verder nooit meer iets van zich horen.
Bronnen: CC Mastery Coinstaker
Foto: Geralt – Pixabay
De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten
Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:
- Strategieën
- Tips
- Aanbevelingen
- Gidsen
- Een 24/7 professionele helpdesk
- Een bewezen trackrecord