(ABM FN-Dow Jones) Amerikaanse indexfutures noteren in het rood, voorafgaand aan de bekendmaking van het maandelijkse banenrapport. Rond lunchtijd daalden de futures voor de S&P 500 met 0,6 procent.

Donderdag legden beleggers de zorgen over een handelsoorlog tussen Amerika en China nog naast zich neer, waardoor koersen wereldwijd opliepen. Maar president Donald Trump dreigde na het slot in New York om nog eens 100 miljard dollar aan Chinese producten te tariferen, waarmee het handelsconflict weer terug in de schijnwerpers is gekomen.

Een uur voor opening van de handel wordt het maandelijkse arbeidsrapport bekendgemaakt. Dit wordt als het belangrijkste macro-economische cijfer beschouwd. Net zo als in de afgelopen maanden zal de aandacht vooral uitgaan naar de loongroei. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van de inflatie en het tijdspad van de renteverhogingen van de Federal Reserve.

Voorafgaand aan het banencijfer noteerde de euro/dollar op 1,2242. Donderdagavond was dit 1,2230. Olie werd goedkoper.

Bedrijfnieuws

Apple daalde een procent in de, vaak volatiele, handel voorbeurs. Uit juridische documenten bleek dat CEO Tim Cook opgeroepen is voor een rechtszaak die chipfabrikant Qualcom tegen de maker van de iPhone heeft aangespannen. Beide tech bedrijven maken al enige tijd ruzie en beschuldigen elkaar van ontoelaatbaar gedrag.

Slotstanden

Wall Street sloot donderdag voor de tweede opeenvolgende dag hoger. De S&P 500 steeg 0,7 procent tot 2.662,84 punten, de Dow Jones index won 1,0 procent op 24.505,22 punten en de Nasdaq klom 0,5 procent naar 7.076,55 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.