Het datalek waarmee Facebook vorige maand werd geconfronteerd, heeft de waarde van het aandeel doen dalen. Volgens aandelenstrateeg David Seaburg is dit een goed koopmoment omdat Facebook waarschijnlijk een sterk rapport voor het eerste kwartaal gaat kunnen voorleggen. En hij is ervan overtuigd dat de problemen op termijn overwonnen zullen worden.

Het aandeel van Facebook is relatief goedkoop gezien de verwachte bedrijfsresultaten voor het eerste kwartaal van dit jaar. Dat beweert David Seaburg, hoofdanalist bij Cowen and Company. Volgens hun studie hebben weinig tot geen adverteerders afgehaakt en zullen de bedrijfswinsten hoog uitvallen.

Deze resultaten gaan beleggers en investeerders zeker kunnen smaken. De kans is groot dat het aandeel, na de bekendmaking van het kwartaalrapport, in waarde gaat stijgen. Daarenboven is het ook voor Zuckerberg belangrijk om te laten zien dat hij nog altijd de touwtjes stevig in handen heeft.

Koopmoment?

De CEO van Facebook is onlangs verhoord geweest over het datalek en het bedrijfsmodel dat ze hanteren om gebruikersgegevens te verzamelen. Sinds de problemen aan het licht zijn gekomen, is het aandeel van de sociaalnetwerksite met 11 procent gedaald. Op zich geen probleem, aldus Seaburg. Facebook noteert op dit moment nog altijd 17 procent hoger dan het afgelopen jaar.

De hoofdanalist zegt dat beleggers en investeerders het aandeel van Facebook jaar per jaar moeten bekijken. Het koersverloop is tot nu toe bijzonder indrukwekkend, het aandeel is de afgelopen jaren zo goed als continue blijven stijgen. De huidige dip vormt een goed koopmoment wegens de positieve vooruitzichten van de bedrijfsresultaten, aldus Seaburg.

Bronnen: CNBC

Foto: Wikimedia

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger