Een twijfelachtige week ligt achter onze rug. Tijdens het eerste deel van de week wisten de meeste indices goede zaken te doen, maar tijdens de laatste twee handelsdagen werd de meeste winst weer prijsgegeven. De meeste beleggers zijn er nog niet gerust op dat de bodem daadwerkelijk is gezet. Is die twijfel terecht?

De wereldeconomie is in een spannende tijd terecht gekomen. Tijdens de voorbijgaande weken werden we geconfronteerd met diverse tegenvallende macrocijfers. Het is duidelijk dat de wereldeconomie tot nu toe dit jaar minder goed presteert dan vooraf werd verwacht. Aangezien de centrale banken op de rem zijn gaan staan, is het nog maar de vraag of de economie op eigen benen kan staan. En steeds meer beleggers lijken die twijfel ook door te hebben.

Nieuwe Bear Market onderweg?

Op de bovenstaande grafieken, afkomstig van Raoul Pal, is te zien dat de S&P 500 index op dit moment sterke overeenkomsten vertoont met de Nikkei index in het jaar 1990. Dat jaar vormde voor de Nikkei het startsein voor een langdurige Bear Market die pas in 2009 ten einde kwam!

Uiteraard hoeft het niet zo te zijn dat Wall Street hetzelfde pad gaat bewandelen, maar deze grafieken geven wel aan dat voorzichtigheid juist nu geboden is.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)