De leiders van Noord- en Zuid-Korea hebben elkaar voor het eerste in 10 jaar tijd weer ontmoet. Afgelopen vrijdag spraken de leiders Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in met elkaar. Naast de vriendelijke woorden die de leiders over elkaar uitspraken, moeten beleggers niet al te enthousiast zijn. Het kan namelijk resulteren in een complete ramp voor de financiële markten.

De topontmoeting tussen Kim Jong-un en Moon Jae-in begon met een ferme handdruk waarbij de Zuid-Koreaanse president zich zelfs even liet verleiden om een stap te zetten op het Noord-Koreaanse grondgebied. Beide leiders sprake over de aanstaande vrede die ‘sneller dan verwacht’ kan komen tussen beide landen. Kim Jong-un sprak zelfs over ‘buren’ in plaats van ‘vijanden’. Toch rest de vraag hoe betrouwbaar de woorden zijn van de dictator.

Vormt deze ontmoeting het startsein voor een nieuwe crash?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van SentimenTrader, is te zien dat de ontmoeting tussen beide landen vaak op een compleet ongeschikt moment plaatsvindt. Zo vonden de laatste twee ontmoetingen plaats rond de toppen van 2000 en 2008.

Uiteraard kan dit slechts toeval zijn, maar deze grafiek laat zien dat de ontmoetingen in het verleden niet zo gunstig waren voor de aandelenmarkten. Toch kan deze ontmoeting ook uitdraaien op iets heel moois. Op het moment dat de beide landen het namelijk wel voor elkaar krijgen om de wapenstilstand te tekenen, dan gebeurt er iets wat we het afgelopen decennia niet eerder hebben gezien.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)