Het overgrote deel van de beleggers is nog steeds niet gecharmeerd van een positie binnen de goudmarkt. De goudmarkt heeft door de gigantische daling van de afgelopen jaren (sinds 2011) niet bepaald een goede reputatie opgebouwd. Toch was deze daling op de langere termijn gemeten slechts een correctie.

Volgens Chris Kimble, ervaren technisch analist, is de goudprijs op een cruciaal moment aanbeland. Volgens Kimble moet de goudprijs immers binnenkort een richting gaan kiezen. Overigens kan de goudprijs zowel naar beneden als naar boven gaan uitbreken.

Goudprijs worstelt met een weerstands- en een steunlijn

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van KimbleCharting, is de situatie rondom de goudprijs in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de goudprijs al sinds het jaar 2000 te maken heeft met een stijgende trend. Zelfs de daling van de afgelopen jaren heeft vooralsnog geen einde weten te maken aan de stijgende lange termijn trend.

Op deze grafiek is ook te zien dat de goudprijs binnen enkele maanden een richting moet gaan kiezen. Zo heeft de goudprijs op dit moment te maken met zowel een weerstands- als een steunlijn.

Welke lijn weet stand te houden?

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!