Sinds het jaar 2011 zitten de meeste commodities al gevangen in een dalend trendkanaal. Toch wist de hard afgestrafte commoditysector aan het begin van 2016 een stevige bodem neer te zetten. Sinds dat moment zijn er indrukwekkende winsten behaald. Toch is de dalende trend nog steeds van kracht. Maar, voor hoelang?

Chris Kimble, een bekende technische analist, heeft de commoditysector onder de loep genomen. Kimble komt tot de conclusie dat deze sector op korte termijn een belangrijke weerstand uit de lucht heeft genomen. Hierbij maakt hij gebruik van de Commodities ETF (DBC) om de sector te analyseren.

Breekt er binnenkort een nieuwe periode aan?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van KimbleCharting, is de huidige situatie omtrent de commoditysector in beeld gebracht. Al zeven jaar lang zit deze sector gevangen binnen een dalend trendkanaal. Toch zijn de stieren op dit moment goed op weg om de bovenkant van het dalende trendkanaal te gaan opzoeken. Vanaf de huidige koers betekent dat een potentieel van ruim 10%.

Op het moment dat de Commodities ETF (DBC) de bovenkant van het dalende trendkanaal weet te bereiken, breekt er een spannende tijd aan. Mocht deze ETF immers opwaarts uitbreken, dan wordt er definitief afscheid genomen van de dalende trend en breekt er een nieuwe periode aan.

Het lijkt dus zeker te lonen om de commoditysector goed in de gaten te houden.

De volgende sector die 1.000% of meer kan stijgen

Dit lijkt verdacht veel op een perfect storm. In de komende 2 jaar, zijn er gewoon teveel uraniumpartijen die belang hebben bij een hogere prijs. En met deze kleine markt, geven wij geen enkele producent ongelijk. Dit kan een explosieve markt worden waarbij beurskoersen die 1.000% of meer stijgen geen uitzondering vormen.

Ontdek hier deĀ Grondstoffen Rapport URANIUM SPECIAL met 3 Uranium Kooptips