Er zijn weinig – of misschien wel geen – activa die zo gevoelig zijn voor veranderingen in het weer dan aardgas.

Zo wordt aardgas zowel gebruikt voor je huis koel te houden in de zomer, alsook deze warm te houden in de winter.

En met hogere temperaturen in het verschiet is de tijd weer daar om deze grondstof nog eens extra onder de loep te nemen.

Dit weet ook Ole Hansen, hoofd van grondstoffen research bij Saxo Bank, hij ziet wat betreft aardgas verschillende interessante fundamentele en technische ontwikkelingen.

Hansen merkt op dat de aardgasprijs momenteel terug boven zijn 200 daags gemiddelde is, dit wordt vaak gezien als een mogelijke lange termijn trend verandering.

Ook is er sprake van een uitbraak boven een opwaarts trendkanaal.

Beide technische ontwikkelingen zijn positief voor zij die willen inspelen op een stijging in de prijs van aardgas.

Wat betreft de fundamentele redenen merkt Hansen op dat de voorraad aardgas dat verkrijgbaar is momenteel op het laagste niveau in 10 jaar staat, op uitzondering van het jaar 2014, dat historisch gezien erg uniek was.

Met de zomer – en dus extra vraag – in het verschiet zien de vooruitzichten er dus best goed uit voor deze erg volatiliele grondstof.

Ook zijn er momenteel nog heel wat speculanten die in een short positie zitten, als de prijs van aardgas blijft oplopen zullen deze speculanten in de problemen komen en zullen zij hun positie moeten terugkopen, iets dat de prijs dan nog verder omhoog zal jagen.

Hansen besluit met te vermeldden dat je de aardgasprijs de komende tijd zeker in het oog moet houden, het zou wel eens een van de beter presterende grondstoffen kunnen worden de komende maanden.

De volgende sector die 1.000% of meer kan stijgen

Dit lijkt verdacht veel op een perfect storm. In de komende 2 jaar, zijn er gewoon teveel uraniumpartijen die belang hebben bij een hogere prijs. En met deze kleine markt, geven wij geen enkele producent ongelijk. Dit kan een explosieve markt worden waarbij beurskoersen die 1.000% of meer stijgen geen uitzondering vormen.

Ontdek hier de Grondstoffen Rapport URANIUM SPECIAL met 3 Uranium Kooptips