De edelmetalen hebben het niet bepaald gemakkelijk gehad tijdens de afgelopen handelsweken. Als gevolg van de sterkere dollar en de afgenomen beweeglijkheid, werden de edelmetalen weer bij het ‘grofvuil’ gezet. Toch wist de zilverprijs zich tijdens de afgelopen week verrassend goed staande te houden.

De goudprijs sloot vrijdag de handelsweek af met een stevig verlies. In tegenstelling tot de goudprijs, moest de zilverprijs een kleine pas op de plaats maken. En dat is toch wel verrassend te noemen aangezien het feit dat de zilverprijs tijdens de afgelopen maanden beduidend minder goed wist te presteren dan de goudprijs.

Zijn de rollen nu omgedraaid?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de ‘outperformance’ van de zilverprijs ten opzichte van de goudprijs niet te typeren is als ‘toevallig’. Zo wist de Silver/Gold Ratio opnieuw op te veren vanaf de steunlijn die al ruim 20 jaar van kracht is.

Tijdens de voorgaande keren dat de Silver/Gold Ratio vanaf deze steunlijn wist op te veren, ging dat telkens gepaard met een uitermate winstgevende periode voor de zilverprijs.

Wat dat betreft lijkt zilver dus beduidend interessanter geprijsd te zijn dan goud. Of gaat de geschiedenis zich niet opnieuw herhalen?

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!