(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is op weg naar een rood sloot. Ruim een half uur voor de slotzoemer noteerden de belangrijkste graadmeters in New York vlak tot enkele tienden van een procent lager.

Amerikaanse beleggers gaan een lang weekend tegemoet. Maandag is het Memorial Day. Zeker gezien alle geopolitieke onrust zullen sommige beleggers ervoor kiezen wat geld van tafel te halen.

Het annuleren van de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op donderdag lijkt wel door de markt verwerkt. Vandaag waren er dan ook geluiden dat het wellicht toch nog tot een ontmoeting gaat komen.

De macro-economische agenda was relatief mager. De orders voor duurzame goederen met 1,7 procent en ook het consumentenvertrouwen daalde. De afname van de orders was overigens vooral het gevolg naar minder vraag naar vliegtuigen.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1663 en de tienjaarsrente daalde naar 2,928.

Een juli-future voor een vat ruwe olie sloot 2,83 dollar of vier procent lager op 67,88 dollar op de New York Mercantile Exchange. Oliekartel OPEC en Rusland overwegen om hun productie op te voeren, ondanks het productieverlagingsakkoord dat er ligt.

Met deze extra productie moet de lagere productie in Venezuela worden opgevangen. De oliesector in het Zuid-Amerikaanse land ligt flink op zijn gat. Daarnaast zal Iran vermoedelijk minder olie kunnen exporteren door nieuwe Amerikaanse sancties.

Bedrijfsnieuws

Als gevolg van de sterke daling van de olieprijs hadden oliereuzen Chevron en Exxon Mobil het moeilijk. Er werden verliezen genoteerd van respectievelijk 4,1 en 2,4 procent.

In de Dow30 viel verder nog het verlies van Caterpillar van 1,2 procent op. De overige verliezen waren relatief beperkt.

Het kleinere aantal aandelen dat het groen wist te vinden, kwam niet verder dan een procent winst.

Foot Locker maakte beter dan verwachte resultaten bekend over het afgelopen kwartaal. De vergelijkbare omzet daalde 2,8 procent, maar dit was minder dan de voorziene daling van 3,9 procent. De winst per aandeel steeg van 1,36 naar 1,45 dollar. Hier was gerekend op 1,25 dollar. De koers van Foot Locker spoot 19 procent hoger.

Qualcomm verlengde zijn bod op NXP Semiconductors. De biedingsperiode loopt nu af op 8 juni aanstaande. Qualcomm bracht eind 2016 een bod uit op het van origine Nederlandse NXP. Dit bod waardeert NXP op circa 44 miljard dollar. Het aandeel Qualcomm noteerde 1,2 procent in het groen. NXP won 4,7 procent.

PayPal daalde 0,7 procent, ondanks dat Stifel een koopadvies afgaf.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.