Een apart advies van columnist Howard Gold van de nieuwssite Marketwatch. Hij beweert namelijk dat beleggers beter gewoon op reis gaan naar opkomende landen in plaats van er geld te investeren. De positie van de Amerikaanse dollar maakt het volgens hem momenteel minder interessant om aandelen en obligaties te kopen van deze landen.

Het jaar 2017 was een bijzonder goed jaar voor aandelen van bedrijven uit de opkomende markten. Ze presteerden namelijk beter dan bv. Amerikaanse aandelen. Maar dit jaar ziet dat plaatje er anders uit. Columnist Howard Gold raadt beleggers aan om hun posities in deze landen in te perken.

De dollar is namelijk sterker aan het worden waardoor Gold terug zijn zinnen heeft gezet op Amerikaanse aandelen. Hij beweert dat je dit jaar meer rendement kan halen op lange termijn door middel van investeringen in deze bedrijven. Daarenboven hebben aandelenkoersen niets te maken met de snellere economische groei van landen. Het zijn de individuele bedrijfsresultaten die tellen.

Dat beweert Howard Gold. Verder benadrukt hij ook dat aandelen uit opkomende markten veel volatieler zijn dan Amerikaanse aandelen en bovendien minder snel herstellen van tegenslagen op de beurzen. Dat maakt dat Amerikaanse aandelen op lange termijn aantrekkelijker zijn volgens hem.

Fondsen

Beleggers die toch willen investeren in ‘emerging markets’ doen er volgens Gold goed aan om een internationaal fonds te kopen dat een beperkte positie heeft in deze landen. Hierdoor worden de risico’s goed in de hand gehouden en worden beleggers niet volledig blootgesteld aan de risico’s.

Beleggers die individuele aandelen kopen en niet via fondsen willen werken, zouden naar aanraden van columnist Gold hun aandelenpositie in opkomende landen moeten beperken tot 5 procent.

Bronnen: Marketwatch

Foto: Nick YoungsonAlpha Stock ImagesCC BY 3.0