De CEO van Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, bezit geen digitale munten. Dat zei hij dinsdag tijdens een discussie in ‘The Economic Club of New York’. Maar dat wilt niet zeggen dat hij een afkeer heeft van crypto. Hij beweerde zelfs dat cryptomunten een toekomst hebben in het huidige financiële systeem. Het zou de volgende stap kunnen zijn richting een nieuwe methode.

Tijdens een discussie in ‘The Economic Club of New York’ was Lloyd Blankfein, CEO van Goldman Sachs, behoorlijk optimistisch over crypto. Hij legde uit hoe de wereld evolueerde van goudstukken naar fiat-valuta’s die ondersteund zijn door de overheid. Aan de hand van dat voorbeeld, en die ‘evolutie’, zei Blankfein dat het perfect mogelijk is dat cryptomunten de volgende stap zijn.

If you could go through that fiat currency where they say this is worth what it’s worth because I, the government, says it is, why couldn’t you have a consensus currency

Goldman Sachs is begonnen met een crypto trading desk en heeft onlangs zijn eerste werknemers in dienst genomen. Marktkenners en experts verwachten dat andere banken zullen volgen.

Scepsis

De CEO van Goldman Sachs staat iets meer open voor bitcoin en digitale munten dan andere bankiers en financials op Wall Street. Bijvoorbeeld Jamie Dimon, CEO van JP Morgan… hij staat bekend als een echte ‘hater’ die de hele opzet van cryptomunten frauduleus en bedrieglijk noemt.

Toch blijft de scepsis omtrent de bitcoin groot. Voornamelijk omdat de munt op een vrij korte termijn naar 20.000 dollar per stuk is gestegen om daarna in elkaar te stuiken richting 6.500 dollar. Verder ontbreekt de digitale munt alle eigenschappen van een echte valuta wegens de verhoogde volatiliteit en de hoge transactietijd en –kosten.

Bronnen: CNBC

Foto: MaxPixel

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven