’s werelds grootste vliegtuigbouwer Boeing is bezig met het concept van een hypersonisch passagiersvliegtuig dat 5 keer sneller kan vliegen dan het geluid. Met zo’n vliegtuig kan je in 2 uur van Amsterdam naar New York vliegen. Boeing is echter niet alleen in de race voor supersnel transport in de lucht.

Volgens Boeing kan het hypersonisch passagiersvliegtuig iedereen in 2 à 3 uur vervoeren over heel de wereld. Maar de ontwikkeling zit nog in een vroege fase. Er moeten nog technische knelpunten aangepakt worden voor er aan een prototype gewerkt kan worden.

‘Het concept kan realiteit worden binnen 20 à 30 jaar,’ zegt Boeing woordvoerder Brianna Jackson.

“Developments takes years to complete, and even more so with a technology that requires additional testing and refinement as we work to understand how it might fit into the market place,”

Eerder dit jaar maakte Boeing al een ontwerp bekend voor een autonome hypersonische drone die gebruikt kan worden voor militaire acties. Het concept van het hypersonische passagiersvliegtuig kan mogelijk ook eerst voor militaire doeleinden gebruikt worden.

Boeing krijgt concurrentie

Boeing is echter lang niet alleen in de race naar supersnel vervoer in de luchtvaart.

De technologie van de SpaceX BFR-raketten om naar Mars te vliegen, kan ook op aarde gebruikt worden waarmee je naar overal ter wereld kan vliegen binnen het uur, volgens topman Elon Musk.

Zowel de raket als het ruimtetuig bestaan enkel nog maar in theorie, maar Musk is ervan overtuigd dat hij binnen de 6 à 9 maanden kan beginnen met de bouw van deze revolutionaire vervoermiddelen.

De ‘Antipode’ is ontworpen door de Canadese ontwerper Charles Bombardier. Het vliegtuig zou gebruik maken van een aerodynamisch fenomeen genaamd ‘Long penetration mode’ (LPM). Hierdoor kunnen de raketten Mach 24 bereiken of 24 keer de snelheid van het geluid.

Sir Richard Branson is een van de investeerders in ‘Boom’. Boom is een bedrijf gevestigd in Colorado. De ingenieurs willen een vliegtuig ontwikkelen voor trans-Atlantische vluchten aan een betaalbare prijs. Het vliegtuig van Boom zou in 3,5 uur van Londen naar New-York kunnen vliegen.

Richard Branson heeft een optie genomen voor de eerste 10 vliegtuigen die $200 miljoen per stuk zouden kosten. De eerste testvluchten worden voorzien voor eind volgend jaar en de vliegtuigen moeten begin 2020 aan hun eerste commerciële vluchten beginnen.

Bron: CNN Money

Foto Credit: Boeing

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>