Voor velen een droom, voor weinigen een realiteit: miljonair worden (en dan liefst op eigen kracht). Het probleem is niet dat miljonair worden onmogelijk is. Het probleem is dat de meeste mensen het onderweg opgeven omdat ze het gevoel hebben dat ze falen. Diegene die doorzetten en slagen, winnen echter het gouden ticket. Die mensen hebben vaak dezelfde obsessies in hun leven.

Om een self-made miljonair te worden, moet je jouw dromen najagen. Je moet geobsedeerd zijn in succesvol worden.

Heb jij deze 7 obsessies?

-1. De obsessie om je doelen te bereiken

Je wordt (in de meeste gevallen) geen miljonair door voor iemand anders te werken. Je wordt miljonair door je eigen dromen en doelen te bereiken. Self-made miljonairs hebben de ambitie en de doorzettingskracht om alles zelf te realiseren.

-2. De obsessie om te lezen en leren

Succesvolle mensen worden het nooit beu om nieuwe dingen te leren. Kennis drijft hen. Ze zijn constant bezig om beter te worden. Dit voedt hun inzichten en creativiteit.

-3. De obsessie om je sterktes te verbeteren

In plaats van tijd te verspillen aan je zwaktes, kan je veel beter je tijd spenderen aan het verbeteren van je sterktes. Self-made miljonairs zijn vaak maar goed in 1 ding, maar daar zijn ze dan ook bijzonder goed in.

-4. De obsessie om hard te werken

Self-made miljonairs doen geen half werk. Ze spenderen meer tijd en energie om alles op tijd en volledig af te werken. Ze willen opofferingen maken op korte termijn, om voordeel te halen op lange termijn. Maar ze vergeten daarbij niet om ook van het leven te genieten.

-5. De obsessie van verschillende inkomstenbronnen

Je hebt meerdere inkomstenbronnen nodig om je eigen winstgevendheid te vergroten op lange termijn. Het is nooit een goed idee om al je eieren in hetzelfde mandje te laten liggen. Naast een primaire business, zoeken ze naar andere manieren om inkomsten te vergaren.

-6. De obsessie om na te denken

Self-made miljonairs werken niet constant. Ze nemen ook de tijd om na te denken, om te dromen van de toekomst, plannen uit te tekenen, … en een roadmap samen te stellen hoe ze alles gaan realiseren.

-7. De obsessie van feedback

Feedback is misschien wel de belangrijkste bron van informatie, vooral negatieve feedback. Self-made miljonairs die iets bereikt hebben, hebben vooral geluisterd naar de feedback van klanten, werknemers, collega’s, … Ze hebben de moed om zich open te stellen voor kritiek.

Bron: Entrepreneur

Foto Credit: iStock