Het jaar 2018 is voorlopig een dramatisch jaar voor de Bitcoin. Ten opzichte van de slotkoers van 2017 is één Bitcoin op dit moment meer dan de helft minder waard. Niet vreemd dat het optimisme rondom de Bitcoin als sneeuw voor de zon is verdwenen. Toch kan de Bitcoin nog niet volledig afgeschreven worden.

De meningen over de Bitcoin lopen uiteraard behoorlijk uiteen. Er zijn voor- en tegenstanders van digitale munten. Nog nooit stonden twee verschillende groepen zo lijnrecht tegenover elkaar. Toch erkennen de meeste ‘pessimisten’ dat de Bitcoin op dit moment ook als een ruilmiddel gebruikt wordt om andere cryptomunten aan te schaffen. De Bitcoin is dus min of meer te bestempelen als de wereldmunt onder de crypto’s.

Bitcoin moet binnenkort een richting gaan kiezen

Naast het fundamentele plaatje, is er natuurlijk ook nog altijd het technische plaatje aanwezig. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat de Bitcoin op dit moment te maken heeft met zowel een steun- als een weerstandslijn. Beide lijnen zijn elkaar genaderd en wat dat betreft moet de grootste digitale munt ter wereld dus binnenkort een richting gaan kiezen.

Krijgt de dalende trend binnenkort een vervolg, of maakt de Bitcoin binnenkort een draai van 180 graden?