De manier waarop we betalen voor goederen en diensten, verandert doorheen de geschiedenis. Vroeger was er goud en zilver. Daarna kwam papier en munten en de laatste 10 à 15 jaar gaat bijna alles digitaal. Cryptomunten kunnen binnen de 10 jaar de volgende transformatie worden en evolueren naar veelgebruikte betaalmiddelen. Dat is althans de conclusie van een uitgebreide studie.

Volgens de studie van Imperial College en het Britste eToro voldoen cryptomunten al aan 1 van de 3 voorwaarden om geld te zijn. Om aan de andere 2 voorwaarden te voldoen, moeten cryptomunten nog 6 eigenschappen verwerven.

Uit de studie “Cryptocurrencies: Overcoming Barriers to Trust and Adoption,” blijkt namelijk dat cryptomunten al een ‘store of value’ zijn, maar ontbreekt het nog als ruilmiddel en rekeneenheid.

Daarvoor moeten nog 6 eigenschappen ontwikkeld worden:

  • Schaalgrootte
  • Bruikbaarheid
  • Regulering
  • Volatiliteit (laag)
  • Stimulans
  • Privacy

De status van geld komt met de dag dichterbij voor cryptomunten

Nog uit de studie blijkt dat nieuwe betaalsystemen niet van de ene op de andere dag ontstaan. Ze vergelijken cryptomunten met e-mail, dat al in 1971 bestond maar 30 jaar nodig had om massaal en gebruiksvriendelijk gebruikt te worden.

Het is 8 jaar geleden dat de eerste Bitcoin werd gebruikt in een transactie en Bitcoin komt iedere dag dichter bij de status om geld te worden. De mogelijkheid om via Bitcoin of andere cryptomunten eenvoudig betalingen uit te voeren over de landsgrenzen heen, is waarschijnlijk de meest bepalende factor van de doorbraak om een betaalmiddel te worden.

“Cryptocurrencies have the potential to “upend everything we thought we knew about the nature of financial systems and financial assets.”

Bron: CoinTelgegraph

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)