Door de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten van Amerika, hebben Chinese aandelen flink wat verlies geleden. Chinese A-aandelen zijn 30 procent in waarde gedaald ten opzichte van hun piek in januari. Maar volgens de analisten van Amundi Asset Management is deze markt nog altijd aantrekkelijk gewaardeerd op middellange termijn.

Bij Amundi Asset Management zijn ze zodanig overtuigd van hun stelling, dat ze momenteel zoeken naar de juiste ‘entry points’ om de Chinese aandelenmarkt te betreden. De analisten van de Franse vermogensbeheerder zien opportuniteiten in Chinese aandelen op middellange en lange termijn.

We think that on a medium- to long-term horizon, the A-share market looks attractive, and we are looking for entry points.

Opportuniteiten

Ze beweren dat de beste kansen liggen bij aandelen van bedrijven die zich richten op de binnenlandse economie en bedrijven die gedreven worden door consumptie. Vastgoed- en bankaandelen kunnen eveneens beschouwd worden als goede opportuniteiten volgens de analisten.

We like home appliances, education, pharma and beverages sectors which are not directly influenced by the risk of an escalating trade war.

De handelsoorlog met de Verenigde Staten dwingt de Chinese overheid om maatregelen te nemen zodat de consumptie van gezinnen ondersteund wordt. Amundi Asset Management verwacht dat ze dit zullen blijven volhouden, en eventueel uitbreiden, zolang er een handelsoorlog woedt. De Chinese fundamentals zijn nog altijd zeer solide, zeker in vergelijking met een aantal jaar geleden.

Op korte termijn blijven ze echter voorzichtig omdat ze niet kunnen voorspellen hoe beleggers en investeerders zullen reageren op het aanhoudende ‘slechte’ nieuws. Vincent Mortier, chief investment officer, ziet China ook niet langer als onderdeel van de ‘emerging markets’ maar als een aparte beleggingsklasse waar langetermijninvesteerders niet meer omheen kunnen.

Bronnen: CNBC

Foto: David Dennis – Flickr – CC BY-SA 2.0