De zomerperiode is aangebroken. Tijdens de afgelopen week zijn we getrakteerd op tal van belangrijke kwartaalcijfers. Zo publiceerden onder andere Facebook, Amazon, Google, Royal Dutch Shell en Exxon Mobil hun kwartaalcijfers. De beleggers die denken dat de rust na het cijferseizoen zal gaan terugkeren, hebben het mogelijk mis.

Uit onderzoek van Bloomberg blijkt dat we op dit moment bewegen binnen de meest volatiele periode van het jaar. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bloomberg, te zien dat de VIX-index tijdens de afgelopen 20 jaar het meest wist te stijgen in de maanden juli tot en met september. De maand augustus is de absolute uitblinker met een gemiddelde stijging van ruim 2%.

Juist nu is het raadzaam om de aandelenkoersen in de gaten te houden

Gezien dit onderzoek moeten we dus juist tijdens de zomermaanden rekening houden met de nodige beweeglijkheid. En dat kan voor een deel te wijten zijn aan de opgedroogde handelsvolumes. Door de lagere handelsvolumes kan eventueel negatief nieuws zorgen voor heftigere koersbewegingen.

Mocht u dus de komende tijd op vakantie gaan, dan is het raadzaam om af en toe de beursvloer in de gaten te houden.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)